Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΥΓΚΛΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΥΓΚΛΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΥΓΚΛΙΝΟ

: 8
: 20 min
: 40 min

Αλμυρή μπουγάτσα τέλεια για να τη σερβίρετε σε τραπέζι με φίλους. Το σύγκλινο είναι από τα αγαπημένα μου αλλαντικά που κάνει την μπουγάτσα, σκέτη λιχουδιά.

Ingridients
  • Για το φύλλο
  • 8 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά, Arla
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Mύλοι Δάκου
  • 60 γρ. Βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. Φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. Σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 300 γρ. σύγκλινο Κασσάκης, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά (σκεπασμένη με μεμβράνη). Αφαιρώ την μεμβράνη και προσθέτω τα αυγά, το φρέσκο τυρί κρέμα, το σκληρό τυρί Δανίας, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Step 2 Για την μπουγάτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Step 3 Τοποθετώ στον πάγκο, 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο γύρω γύρω. Η κρέμα πρέπει να είναι μεν επίπεδη αλλά στο κέντρο και όχι απλωμένη σε όλη την επιφάνεια.
  • Step 4 Σκορπίζω τη μισή ποσότητα σύγκλινο και γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα. Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe