ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια έχετε στο σπίτι ή να την αντικαταστήσετε με κάποιο σπιτικό γλυκό του κουταλιού.
Ingridients
- για τη βάση
- 250 γρ κορν φλέικς fytro
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή fytro
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε πούδρα
- για την κρέμα
- 2 φακέλους Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
- 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Instructions
- Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Step 2 Βάζω σε ένα μεγάλο τα κορν φλέικς και τα θρυμματίζω λίγο με τα χέρια (όχι σκόνη). Προσθέτω την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
- Step 3 Ετοιμάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
- Step 4 Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκ., ρίχνω τα 2/3 του μίγματος με τα κορν φλέικς και τα πιέζω λίγο με ένα κουτάλι για να καλύψουν και λίγο, τις πλευρές του ταψιού.
- Step 5 Αδειάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου, ισιώνω με το κουτάλι και σκορπίζω τη μαρμελάδα ροδάκινο.
- Step 6 Καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα των κορν φλέικς και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι ροδίσει η μπουγάτσα.
- Step 7 Βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
- Step 8 Κόβω σε κομμάτια, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα και σερβίρω αμέσως.