Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

: 6-8
: 15 min
: 20 min

Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια έχετε στο σπίτι ή να την αντικαταστήσετε με κάποιο σπιτικό γλυκό του κουταλιού.

Ingridients
  • για τη βάση
  • 250 γρ κορν φλέικς fytro
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή fytro
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε πούδρα
  • για την κρέμα
  • 2 φακέλους Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μεγάλο τα κορν φλέικς και τα θρυμματίζω λίγο με τα χέρια (όχι σκόνη). Προσθέτω την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Ετοιμάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
  • Step 4 Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκ., ρίχνω τα 2/3 του μίγματος με τα κορν φλέικς και τα πιέζω λίγο με ένα κουτάλι για να καλύψουν και λίγο, τις πλευρές του ταψιού.
  • Step 5 Αδειάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου, ισιώνω με το κουτάλι και σκορπίζω τη μαρμελάδα ροδάκινο.
  • Step 6 Καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα των κορν φλέικς και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι ροδίσει η μπουγάτσα.
  • Step 7 Βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Step 8 Κόβω σε κομμάτια, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Η κρέμα μπουγάτσας είναι από τις αγαπημένες μου την οποία φτιάχνω και για τάρτες ή και ποτηράτα γλυκά. Αν θέλετε μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγη μαστίχα, με λίγο λικέρ τριαντάφυλλο ή λικέρ αμύγδαλο.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.