destination taste!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

: 6-8
: 15 min
: 20 min

Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια έχετε στο σπίτι ή να την αντικαταστήσετε με κάποιο σπιτικό γλυκό του κουταλιού.

Ingridients
  • για τη βάση
  • 250 γρ κορν φλέικς fytro
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή fytro
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε πούδρα
  • για την κρέμα
  • 2 φακέλους Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μεγάλο τα κορν φλέικς και τα θρυμματίζω λίγο με τα χέρια (όχι σκόνη). Προσθέτω την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Ετοιμάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
  • Step 4 Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκ., ρίχνω τα 2/3 του μίγματος με τα κορν φλέικς και τα πιέζω λίγο με ένα κουτάλι για να καλύψουν και λίγο, τις πλευρές του ταψιού.
  • Step 5 Αδειάζω την κρέμα άνθος αραβοσίτου, ισιώνω με το κουτάλι και σκορπίζω τη μαρμελάδα ροδάκινο.
  • Step 6 Καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα των κορν φλέικς και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι ροδίσει η μπουγάτσα.
  • Step 7 Βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Step 8 Κόβω σε κομμάτια, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.