Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

: 6
: 1 hr
: 35 min

Αν δεν σας αρέσει η γαλοπούλα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή με συνδυασμό και των δύο πουλερικών.

Ingridients
  • 750 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • 350 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα πιτάκια
  • 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • ½ κουτ. σούπας ρίγανη
  • ½ κουτ. σούπας θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα: Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια, 1 ποτήρι νερό και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το πετιμέζι και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω τη ρίγανη, το δυόσμο και ανακατεύω.
  • Step 2 Για τα μπιφτέκια: Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη.
  • Step 3 Μουσκεύω το ψωμί σε νερό, το στραγγίζω καλά, το βάζω σε ένα μπολ και το τρίβω με τα χέρια μου. Προσθέτω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το σπανάκι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω καλά. Αφήνω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 4 Πλάθω σε μπιφτέκια, τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνω για 20 λεπτά περίπου. 
  • Step 5 Για τα πατατοπιτάκια: Σε ένα σκεύος ενώνω τις τριμμένες πατάτες καλά στραγγισμένες, το τριμμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 6 Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνω λίγο – λίγο από το μίγμα πατάτας. Με μια σπάτουλα πατάω το μίγμα για να πάρει στρογγυλό σχήμα και ψήνω τα πιτάκια και από τις 2 πλευρές.
  • Step 7 Σερβίρω τα μπιφτέκια με τα πατατοπιτάκια και τη σάλτσα ντομάτας.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα ωραίο συνοδευτικό για το πιάτο αυτό είναι το άγριο ρύζι που μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ανακατεύω με πιλάφι. Ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό είναι η πολέντα.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».