Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6
: 30 min
: 45 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας για χορτοφάγους, vegan και εκείνους που νηστεύουν! Η επιλογή της κινόας εκτοξεύει τη διατροφική αξία του πιάτου αφού δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως υπερτροφή… είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά, με την μορφή του ελαϊκού οξέος, ένα “αντιφλεγμονώδες” μονοακόρεστο λιπαρό, και του άλφα-λινολενικού οξέος, τύπος των γνωστών ωμέγα-3 λιπαρών που απαντώνται στα περισσότερα φυτά. Ταυτόχρονα, περιέχει επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης που θα παρατείνει το αίσθημα κορεσμού. Από την άλλη, τα λαχανικά έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιπροσθέτως, είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερόλης. Τα διατροφικά χαρακτηριστικά της συνταγής μας προσδιορίζουν μία τέλεια θρεπτική και γευστική επιλογή με υψηλή Αντιοξειδωτική και Αντιφλεγμονώδη δράση.

Ingridients
  • 250 γρ. κινόα Fytro
  • 700 ml νερό
  • Αλάτι
  • Για τα μπιφτέκια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρεμένη κινόα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την κινόα: Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένω με τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μετρημένο νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 2 Για τα μπιφτέκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 3 Μετράω 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα τριμμένα λαχανικά καλά στιμμένα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Πλάθω 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 4 Ψήνω για 20 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Ένα φαγάκι φούρνου για όλη την οικογένεια, που από μόνο του είναι γιορτή…

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε το συκώτι, μουλιάζοντάς το σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας».