Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΑΦΡΑΤΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΑΦΡΑΤΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΑΦΡΑΤΑ

: 4-5
: 5 min
: 25 min
           
: 1 hr

Το αγαπημένο μου διαιτητικό πιάτο. Συνοδεύστε το με σαλάτα ωμών λαχανικών ή απλά με την παραδοσιακή χωριάτικη…

Ingridients
  • 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
  • 2 μέτρια, βιολογικά καρότα, τριμμένα
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και καλά στυμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (ή 3 ωμές σκελίδες, λιωμένες)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη, της αρεσκείας σας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 φέτες ψωμί τη αρεσκείας σας, μουσκεμένες για 5 λεπτά σε ανθρακούχο νερό (ή αναψυκτικό σόδα), καλά στυμμένες (το ανθρακικό κάνει πιο αφράτο το μείγμα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα χέρια και το ταψί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω για 2 λεπτά. Το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1/2 – 1 ώρα, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα –έχετε υπόψη πως ο κιμάς πουλερικών, όπως του κοτόπουλου και της γαλοπούλας είναι ιδιαίτερα κολλώδης, γι’ αυτό τον βάζετε πάντα στο ψυγείο πριν πλάσετε κεφτέδες ή μπιφτέκια, διαφορετικά το μείγμα κολλάει έντονα στα χέρια και δεν πλάθεται.
  • Step 2 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω 8 – 10 μπιφτέκια, με λαδωμένα τα χέρια μου για να μην κολλήσει το μείγμα.
  • Step 3 Τα βάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνω για 10 – 12 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να έχουν ψηθεί μέχρι το κέντρο τους.
  • Step 4 Προσοχή! Ελέγχω πάντα αν ψήθηκαν καλά, κόβοντας ένα μπιφτέκι στη μέση: δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κοκκινωπό ή ροζέ χρώμα στο μείγμα, αλλιώς συνεχίζω το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη.
  • Step 5 Εναλλακτικά, ψήνω τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα), ο οποίο έχω αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Step 6 Τα ψήνω σε μέτρια φωτιά, ώστε να ροδίσουν μεν εξωτερικά, αλλά να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, ελέγχοντας πάντα αν ψήθηκαν, αφού κόψω ένα μπιφτέκι στη μέση.
  • Step 7 Σερβίρω τα μπιφτέκια με σαλάτα εποχής.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]