destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

: 60
: 30 min
: 15 min

Φτιάξτε μόνοι σας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα στολίσουν το σπίτι σας ή τα δώρα που θα προσφέρετε την περίοδο των γιορτών. Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν μαζί σας και να σας τυλίξει η μαγεία των Χριστουγέννων.

Ingridients
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 175 ml πετιμέζι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 βανίλια
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και τη βανίλια. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω συνεχώς.
  • Step 2 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτω την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλο. Προσθέτω το μίγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μίγμα των αυγών και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι μέτριο στην υφή και εύπλαστο. Σκεπάζω το ζυμαράκι μέσα στο μπολ με μια πετσέτα.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Κόβω ένα κομμάτι από το ζυμαράκι μου και το ανοίγω σε πάχος 1 – 2 εκ. και το κόβω με ένα κουπάτ με χριστουγεννιάτικο θέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το ζυμαράκι μου. Τοποθετώ τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνω για 12 – 15 λεπτά στους 180°C βαθμούς.
  • Step 5 Η Συμβουλή μου: Διακοσμώ τα μπισκοτάκια με πάστα ζάχαρης, σε διάφορα χρώματα, την οποία τοποθετώ σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη (το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας) ή φτιάχνω ένα χωνάκι από λαδόκολλα με πολύ λεπτή μύτη. Ζαχαρόπαστα μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας!

Related Posts

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

Η αγαπημένη μαρμελάδα όλης της οικογένειας. Κάθε χρόνο τέλη Μαΐου, τότε που η τιμή της φράουλας κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, στο σπίτι μας για μια βδομάδα…

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Γλυκόπικρο και απίστευτα αρωματικό είναι από τα εκλεκτότερα γλυκά κουταλιού της παράδοσής μας. Χρησιμοποιήστε το υπέροχο σιρόπι του για να γαρνίρετε και να σερβίρετε παγωτό, κρέμες, μους, κέικ βανίλιας, κρέπες, πανκέικς…



Subscribe