Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

: 30 μπισκότα
: 20 min
: 25 min
           
: 3 hr

Υπέροχα, τριφτά, βουτυράτα μπισκοτάκια με αμύγδαλα. Για πιο δυνατή γεύση αμυγδάλου μπορείτε να αντικαταστήσετε την βανιλίνη με εσάνς πικραμύγδαλο.

Ingridients
  • 140 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Step 3 Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα αμύγδαλα.
  • Step 4 Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα ή παραλληλόγραμμο τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω εκεί τη ζύμη και την πατάω καλά με τα χέρια μου για να καλύψει εντελώς τη φόρμα ή το τσέρκι και να γίνει ίσια η επιφάνεια. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Step 5 Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αναποδογυρίζω τη φόρμα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Step 6 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το μπαστούνι της ζύμης σε λεπτές φετούλες και τις αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 7 Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.