Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

: 12
: 15 min
: 4 hr

Για το σιρόπι τριαντάφυλλο θα χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στα μαγαζάκια με τα μπαχαρικά ή τα μικρά μπακαλικάκια που έχουν Κυπριακά προϊόντα. Είναι βασικό συστατικό για την κρέμα Μαχαλεπί.

Ingridients
  • 24 μπισκότα πτι-μπερ
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • Για το υγρό λουκούμι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κουταλιές κεράσια από γλυκό κουταλιού (στραγγισμένα από το σιρόπι)
Instructions
  • Step 1 Για το υγρό λουκούμι: Σε ένα μπολ ανακατεύω το νερό με το κορν φλάουρ για να διαλυθεί εντελώς.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο, τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Χρειάζεται περίπου 5 λεπτά περίπου για να δέσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτω τα κεράσια, ανακατεύω και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.
  • Step 3 Συναρμολόγηση: Στρώνω σε ένα ταψί τα 12 μπισκότα πτι-μπερ. Αδειάζω επάνω την κρέμα και την στρώνω με ένα κουτάλι για να πάει παντού και να είναι ίσια. Σκεπάζω με τα άλλα 12 μπισκότα. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 4 Με ένα μαχαίρι κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.