Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ «ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ» ΚΡΕΜΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ «ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ» ΚΡΕΜΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ «ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ» ΚΡΕΜΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ελαφριά πρόταση για γλυκό, η οποία φέρει τη γευστική σφραγίδα της Ντίνας… Μία υπέροχη συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Το γλυκό κεράσι έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ταυτόχρονα, το γλυκό μας περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα πρωτεινών (BCAA Protein Arla), οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Το βούτυρο παρέχει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την απόλυτη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στις ημέρες αυτές όπου η απειλή του κορωναιού καθιστά αναγκαία την επιπλέον προσθήκη θρεπτικών συστατικών που σχετίζονται με την προστασία του αμυντικού συστήματος, μέσα από τρόφιμα ανώτατης βιολογικής αξίας. Όσο για τη γεύση του μπισκοτογλυκού μας, αυτή σας εγγυώμαι ότι είναι μοναδική!

Ingridients
  • 1000 ml ρόφημα γάλακτος arla protein, βανίλια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας, τα σποράκια
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σοκολάτα
  • 200 ml ρόφημα γάλακτος arla protein, σοκολάτας
  • 100 γρ. κεράσια από γλυκό κουταλιού, στραγγισμένα από το σιρόπι
  • κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το πρωτεϊνούχο ρόφημα βανίλιας και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνω με αργή ροή, το καυτό γάλα στο μπολ με το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Step 3 Τοποθετώ ένα σουρωτήρι στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και αδειάζω εκεί το μείγμα των αυγών. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Step 4 Βάζω το πρωτεϊνούχο ρόφημα σοκολάτας σε ένα φαρδύ μπολ και βρέχω, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λίγα από τα μπισκότα σοκολάτας. Τα στρώνω σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα.
  • Step 5 Απλώνω μια καλή στρώση κρέμας και σκορπίζω λίγα κεράσια. Βρέχω πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνω επάνω στην κρέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Step 6 Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες μέχρι να σφίξει.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]