Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ, ΑΦΡΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ, ΑΦΡΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ, ΑΦΡΑΤΑ

: 40 μπισκότα
: 30 min
: 15 min

Αφράτα και αέρινα, είναι τα μπισκοτάκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ιδιαίτερα για το υπέροχο άρωμα βανίλιας που έχουν.

Υλικά
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά χτυπημένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον, για την επιφάνεια
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το καλά χτυπημένο αυγό, το γάλα και τη σκόνη βανίλιας και χτυπάω καλά. Αφήνω αυτό το μείγμα κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα 3 φλιτζάνια αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνω σε δόσεις αυτό το μείγμα στο πρώτο μπολ με τα χτυπημένα υλικά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αναμειγνύεται καλά κάθε δόση και να φτιάξω μέτρια και σχετικά εύπλαστη.
  • Βήμα 3 Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μπάλα. Τυλίγω το ένα σε διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο. Δουλεύω με τα χέρια μου το πρώτο μείγμα, για 4 – 5 λεπτά, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια το ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 1 εκ. Κόβω κομμάτια ζύμης με μέγεθος όσο ένα μεγάλο καρύδι και πλάθω το καθένα σε κοτσιδάκι. Εναλλακτικά, κόβω μπισκότα με κουπ πατ διαφόρων σχημάτων. Με τη ζύμη αυτή φτιάχνω περίπου 25 μπισκότα.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αραδιάζω τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα φούρνου, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω άλλα τόσα μπισκότα με το άλλο κομμάτι ζύμης και τα ψήνω και αυτά.