destination taste!

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

: 30-40
: 25 min
: 1 hr 30 min

Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας άχνη και λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας. Βάζετε ένα κουτ. γλυκού κρέμα σε ένα μπεζεδάκι και ενώνετε με ένα δεύτερο σαν μίνι σάντουιτς.

Ingridients
  • 4 ασπράδια, κατά προτίμηση από βιολογικά αυγά
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • λίγες σταγόνες από διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 100-110°C.
  • Step 2 Ρίχνω τα ασπράδια με το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη με να ενσωματωθεί πλήρως και να έχω μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.
  • Step 3 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη με τη βανιλίνη πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
  • Step 4 Χωρίζω τη μαρέγκα σε 2-3 μέρη και προσθέτω από 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω απαλά.
  • Step 5 Μεταφέρω τις μαρέγκες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω ροζέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 6 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα. Σβήνω το φούρνο, ανοίγω λίγο την πόρτα και αφήνω τους μπεζέδες να στεγνώσουν τελείως.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση.



Subscribe