Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 30 min

Γρήγορο, απίθανα νόστιμο, γλυκόξινο και πολύ μυρωδάτο, θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, στη στιγμή. Μην βάλετε αλάτι καθώς η σάλτσα σόγιας είναι άρτυμα ιδιαίτερα αλμυρό.

Ingridients
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου (δηλαδή 4 φιλεταρισμένα κομμάτια), χωρίς κόκαλο και δέρμα, συνολικού βάρους 700 – 800 γρ. συνολικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος ½ δαχτύλου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική χυμός από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Step 2 Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύω καλά για 2 – 3 λεπτά για να γλασαριστεί το φαγητό με τη σάλτσα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για άλλα 3 – 4 λεπτά, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.