Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

: 8-10
: 30 min
: 45 min

Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε…

Ingridients
  • 6 φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • Για το μίγμα μπακλαβά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρντισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο, σκόνη
  • Για την κρέμα
  • 6 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • Για την επιφάνεια
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύω και ρίχνω σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω τα αυγά, τα προσθέτω στη κρέμα και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Για το μίγμα μπακλαβά: Σε ένα μπολ ενώνουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Step 4 Βουτυρώνω ένα ταψάκι 32 εκ. και στρώνω ένα φύλλο κρούστας φροντίζωντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού. Το βουτυρώνω και το πασπαλίζω με λίγο από το μίγμα μπακλαβά. Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά.
  • Step 5 Ρίχνω πάνω την κρύα κρέμα και την απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού. Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγω σε ρολό πάνω από τη γέμιση.
  • Step 6 Για την επιφάνεια: Χτυπάω το αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και κανέλα. Ψήνω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα φύλλα.
  • Step 7 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρύωσει για λίγο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

δωδώνη και στο γλυκό μου…

δωδώνη και στο γλυκό μου…

Με το άκουσμα της λέξης «δωδώνη» το μυαλό όλων, πηγαίνει στο παγωγό… Εκτός όμως, από την τεράστια γκάμα γεύσεων που παράγει από το 1967, με μεράκι και αγάπη προς τον καταναλωτή, η «δωδώνη» έχει επεκτείνει την παραγωγή της σε υπέροχα γλυκά. Γλυκά μοντέρνα και παραδοσιακά, […]

Τα «μικρά» της Ευβοϊκής Ζύμης

Τα «μικρά» της Ευβοϊκής Ζύμης

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μικρή βιοτεχνία, παράγοντας αρχικά, μόνο παραδοσιακά ζυμαρικά. Το ’90, ξεκίνησε την παραγωγή χωριάτικου φύλλου και σταδιακά, επεκτάθηκε στο φύλλο σφολιάτας, τη ζύμη κουρού, το κανταΐφι και τις παραδοσιακές πίτες, τις πίτσες, τα κρουασάν και τα […]