Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μπακλαβάς κάστανου

Μπακλαβάς κάστανου
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30´ 50´ 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Τσαγκαράδα (17/11/2013)
Υλικά Εκτέλεση
Για τον μπακλαβά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαργαρίνη, λιωμένη

Για το κέικ κάστανου

  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα κάστανου
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιούφουντούκια θρυμματισμένα

Για το σιρόπι

  • 700 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι και ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Για το κέικ κάστανου: Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά μέχρι να γίνουν σαν ρευστή κρέμα. Προσθέτω τη μαργαρίνη με το βούτυρο, τη μαρμελάδα κάστανου, το γιαούρτι, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρω τον κάδο από το μίξερ και προσθέτω τα θρυμματισμένα φουντούκια. Αφήνω το μίγμα κατά μέρος.
Συναρμολόγηση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Με την υγρή μαργαρίνη αλείφω ένα στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι 28 εκ. διαμέτρου. Αλείφω επίσης τα μισά φύλλα από το πακέτο και τα στρώνω το ένα πάνω στο άλλο στο ταψάκι εφαρμοζοντάς τα καλά και στα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το μίγμα του κέικ και ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκεπάζω το μείγμα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία τα αλείφω και αυτά ένα ένα με την υγρή μαργαρίνη. Τα δύο τελευταία φύλλα τα σουρώνω στην επιφάνεια του γλυκού να σχηματίσουν πλισέ και να αποκτήσουν όγκο.
Βάζοω τον μπακλαβά στο φούρνο και ψήνω για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα κοχλάσει. Αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
Βγάζω τον μπακλαβά από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστός τον περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει, τον κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και τον σερβίρω.


Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]