Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 8-10
: 35 min
: 1 hr 10 min

Το απόλυτο γλύκισμα που συνδυάζει την υπέροχη τραγανή υφή των φύλλων με το λαχταριστά σιροπιασμένο κέικ στο εσωτερικό. Εύκολο όσο και ασυνήθιστο, αξίζει να το ετοιμάσετε σε μια οικογενειακή γιορτή. Δεν θα μείνει ψίχουλο!

Ingridients
  • Για τον μπακλαβά
  • 2 πακέτα φύλλα κρούστας (κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα)
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
  • Για το κέικ σοκολάτας
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλά κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, ψιλοτριμμένη
  • Για το σιρόπι
  • 3½ φλιτζ. τσαγιού (700 ml) νερό
  • 3½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Instructions
  • Step 1 Για το κέικ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κακάο. Ρίχνω αυτό το στεγνό μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Προθέτω την καρυδόψιχα και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Step 2 Συναρμολόγηση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Με το λιωμένο βούτυρο αλείφω ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 30 x 20 εκ. Αλείφω επίσης τα φύλλα από το ένα πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 10 – 11 φύλλα) και τα στρώνω το ένα επάνω στο άλλο στο ταψάκι, εφαρμόζοντάς τα καλά και στα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το μείγμα του κέικ και ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκεπάζω το μείγμα με τα φύλλα από το δεύτερο πακέτο φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφω και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα τοιχώματα του ταψιού για να σφραγίσω τη γέμιση και βουτυρώνω καλά την επιφάνεια. Χαράζω τα επάνω φύλλα σε καρεδάκια (ρόμβους), φτάνοντας μέχρι το μείγμα του κέικ, χωρίς να κόψω τα κάτω φύλλα, και ψήνω τον μπακλαβά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν.
  • Step 4 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα κοχλάσει. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
  • Step 5 Βγάζω τον μπακλαβά από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμη καυτός, τον περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι. Τον αφήνω να κρυώσει και τον σερβίρω.

Related Posts

Η δωδώνη «βουτάει» στη σοκολάτα

Η δωδώνη «βουτάει» στη σοκολάτα

Η αγαπημένη μου δωδώνη, μετά την μεγάλη επιτυχία της στα κορυφαία παγωτά, αποφάσισε να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της σε νέα είδη σοκολάτας. Με εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (60% η σοκολάτα υγείας και 35% η σοκολάτα γάλακτος) αλλά και […]

”Βιτρίνες γλυκών Ξενοδοχείων & Ζαχαροπλαστείων”

”Βιτρίνες γλυκών Ξενοδοχείων & Ζαχαροπλαστείων”

3 προγράμματα εκπαίδευσης με τον γνωστό Έλληνα Ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χρονόπουλο Τρία (3) μοναδικά διήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες Ζαχαροπλάστες, με θέμα Βιτρίνες γλυκών Ξενοδοχείων & Ζαχαροπλαστείων θα υλοποιηθούν από το SETE Training, με εισηγητή το γνωστό Έλληνα Ζαχαροπλάστη, Δημήτρη Χρονόπουλο. Τα προγράμματα θα είναι hands on practice, όπου οι […]