Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 50 min
           
: 24 hr

Τα χορταρικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι θέμα επιλογής αλλά και εποχής. Ανάλογα με το τι θα βρείτε στη λαϊκή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Ingridients
  • 600 γρ. παστός μπακαλιάρος
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 200 γρ. αρωματικά χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια κ.λπ.), χοντροκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας με το χυμό τους
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
Instructions
  • Step 1 Ξαρμυρίζω το μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό, για 24 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας συχνά το νερό. Τον κόβω σε κομμάτια και τον ξεπλένω καλά.
  • Step 2 Σε ένα φλυτζάνι νερό βάζω τις σταφίδες να μουλιάσουν.
  • Step 3 Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τα αρωματικά χόρτα. Αλατοπιπερώνω ελαφρά. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό και το μπαχάρι και μόλις πάρει βράσει το μείγμα, στραγγίζω τις σταφίδες και τις προσθέτω.
  • Step 4 Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι, προσθέτω τον άνηθο και πιπερώνω.
  • Step 5 Πάνω από τα χόρτα βάζω τα κομμάτια μπακαλιάρου. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.