Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 6
: 15 min
: 1 hr
           
: 24 hr

Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που το χαρακτηρίζει η γευστική αρμονία του αλμυρού με το γλυκό. Η μαμά μου πάντα φτιάχνει αυτό το φαγάκι την 25η Μαρτίου και φυσικά όσες φορές ακόμη της το ζητήσουμε. Η συνταγή που σας δίνω είναι η δικιά της και η αγαπημένη της οικογενείας μας.

Ingridients
  • 1 κιλό παστό μπακαλιάρο
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος μόνο), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια ή 450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας με το χυμό τους
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό ψαριού ή νερό
Instructions
  • Step 1 Πρώτα, ξαρμυρίζω το μπακαλιάρο, αφήνοντάς τον να μουσκέψει για τουλάχιστον 24 ώρες σε μια λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο αλλάζω τακτικά. Στη συνέχεια, κόβω το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα ξεπλένω καλά.
  • Step 2 Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι, αφού ο μπακαλιάρος, ακόμη και ξαρμυρισμένος, είναι αλμυρός), και προσθέτω τις τομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζω τις σταφίδες.
  • Step 3 Πασπαλίζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου με πιπέρι, τα στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό. Ψήνω για 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.

Related Posts

ΠΡΑΣΟΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΠΡΑΣΟΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

Γλυκονόστιμα, πρωτότυπα και χορταστικά, αυτά τα ντολμαδάκια τυλίγονται πανεύκολα και χωρίς κόπο, αφού τα πράσα έχουν το ιδανικό σχήμα για γέμιση.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe