Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

: 5
: 20 min
: 15 min
           
: 4 hr

Από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. ζελατίνη (2 φύλλα)
  • 2-3 κομματάκια μαστίχας, κοπανισμένα με 1 κουταλάκι ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκες φράουλες
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε 5 τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και πιέζω για να δημιουργήσω συμπαγείς βάσεις. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και ψήνω τις βάσεις για 10-15 λεπτά. Τις μεταφέρω σε σχάρα και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Step 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
  • Step 4 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Περνά το μείγμα από σίτα και κρατάω το χυμό.
  • Step 5 Βάζω το μισό χυμό στο κατσαρολάκι και προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό φράουλα και τη μαστίχα και ανακατεύω.
  • Step 6 Αφού κρυώσει καλά, προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Step 7 Συναρμολόγηση: Κόβω φράουλες σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετώ σε στρογγυλές φόρμες σιλικόνης. Γεμίζω με την κρέμα και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Αναποδογυρίζω τις κρύες κρέμες και τοποθετώ την κάθε μια επάνω σε ένα δίσκο.
  • Step 8 Σερβίρω ραντίζοντας με λίγο χυμό φράουλας.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.