Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

: 5
: 20 min
: 15 min
           
: 4 hr

Η κρέμα μπαβαρουάζ είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. ζελατίνη (2 φύλλα)
  • 2-3 κομματάκια μαστίχας, κοπανισμένα με 1 κουταλάκι ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκες φράουλες
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε 5 τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και πιέζω για να δημιουργήσω συμπαγείς βάσεις. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και ψήνω τις βάσεις για 10-15 λεπτά. Τις μεταφέρω σε σχάρα και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Step 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
  • Step 4 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Περνά το μείγμα από σίτα και κρατάω το χυμό.
  • Step 5 Βάζω το μισό χυμό στο κατσαρολάκι και προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό φράουλα και τη μαστίχα και ανακατεύω.
  • Step 6 Αφού κρυώσει καλά, προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Step 7 Συναρμολόγηση: Κόβω φράουλες σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετώ σε στρογγυλές φόρμες σιλικόνης. Γεμίζω με την κρέμα και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Αναποδογυρίζω τις κρύες κρέμες και τοποθετώ την κάθε μια επάνω σε ένα δίσκο.
  • Step 8 Σερβίρω ραντίζοντας με λίγο χυμό φράουλας.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μιας και ο καιρός μάς τα χαλάει και έρχεται σιγά- σιγά το κρύο, ένα ζεστό τσάι θα το πιούμε! Μου αρέσει και αυτή η εποχή του χρόνου που μαζευόμαστε όλοι δίπλα στο τζάκι και πίνουμε κάτι ζεστό… Tο κλασσικό τσάι του βουνού το ξέρουμε όλοι… […]