Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΑΛΕΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

ΜΠΑΛΕΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

ΜΠΑΛΕΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

: 8
: 10 min
           
: 2 hr

Εξαιρετικό μεζεδάκι με τη λεπτή γεύση του τσαγιού να αναδεικνύει τους ξηρούς καρπούς και το «άνοστο» ανθότυρο.

Ingridients
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 12 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 φακελάκια πράσινο τσάι
  • 15-20 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας ρόδι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι 1½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνω τα φακελάκια με το τσάι. Προσθέτω τις σταφίδες και τα σύκα και τα αφήνω να ενυδατωθούν για 30 λεπτά.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω το ανθότυρο, το ελαιόλαδο και 1-2 κουταλιές από το τσάι που ενυδατώνονται οι σταφίδες και τα σύκα.
  • Step 3 Προσθέτω τα καρύδια, τη μέντα, τις σταφίδες και τα σύκα στραγγιγμένα, το ρόδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Στρώνω με μεμβράνη 4 θήκες για μάφινς. Γεμίζω τις θήκες με το μείγμα και το πιέζω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τις τυρόμπαλες στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
  • Step 5 Ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και σερβίρω με αλμυρά κράκερς και τσιπς πάπρικας.