Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

: 4
: 20 min
           
: 3 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει μοναδικά διατροφικά συστατικά. Λαχταριστά ανοιξιάτικα φρούτα με υψηλή διατροφική αξία, οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από την γήρανση και την καταστροφή. Προστατεύουν επίσης από τον εκφυλισμό της ουροδόχου κύστης. Ταυτόχρονα, η σοκολάτα διαθέτει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που προστατεύουν από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Η κρέμα γάλακτος light και το φρέσκο τυρί κρέμα light παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Απολαύστε την υπέροχη γεύση αυτής της μοναδικής συνταγής της Ντίνας, μετά το γεύμα ως επιδόρπιο ή το απόγευμα ως σνακ και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το αγαπημένη σας απόλαυση!

Ingridients
  • 1 κιλό ώριμες φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light, Arla
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 ml μαστιχόνερο (το βρίσκουμε στα ειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα μαστίχας και σε πολλά παντοπωλεία και ντελί)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • λίγη ψιλοκοπανισμένη μαστίχα Χίου, για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Λιώνω τις φράουλες στο μύλο λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ, αποφεύγω όμως το μπλέντερ για τη συνταγή αυτή καθώς θέλω σπιτική, χειροποίητη υφή. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω το μείγμα στον πολτό φράουλας. Προσθέτω το μαστιχόνερο και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές, όχι εντελώς λείο.
  • Step 2 Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού και την προσθέτω στο μείγμα φράουλας σε δυο-τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της.
  • Step 3 Μοιράζω τη μους σε χαμηλά ποτήρια και πασπαλίζω κάθε μερίδα με ελάχιστη σκόνη μαστίχας. Βάζω τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Τις σερβίρω κρύες, και, αν θέλω, διακοσμώ με μερικές λεπτές φετούλες φράουλας.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]