Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

μουστοκούλουρα τραγανά

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

: 40 κουλούρια
: 20 min
: 40 min
Ingridients
  • 500 γρ. μούστος
  • 250 ml καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • 1.000 – 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Instructions
  • Step 1 Σε μια λεκάνη ανακατεύω καλά το μούστο, τα δύο λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.
  • Step 2 Ανακατεύω σε ένα μπολάκι τη σόδα και το κονιάκ και το ρίχνω και αυτό το μείγμα της λεκάνης. Ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή με τα χέρια μου, φτιάχνοντας μια ελαστική και λαδωμένη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ή στη λεκάνη.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Πλάθω με τη ζύμη μουστοκούλουρα χονδρά, στο κλασικό στρογγυλό σχήμα (ή σε όποιο άλλο θέλω) και τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Step 5 Τα ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και έχω έτοιμα μουστοούλουρα τραγανά.

Related Posts

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Αυτές τις ημέρες θα ετοιμάσετε του κόσμου τις λιχουδιές: μπισκότα, κουλουράκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κέικ, μάφινς. Κι ακόμα σάλτσες, λικέρ ή μαρμελάδες. Πολλά από αυτά είναι μια εξαιρετική ιδέα να τα κάνε δώρο στους αγαπημένους σας. Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο με τα χέρια μας […]

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια.



Subscribe