destination taste!

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

: 6
: 5 min
: 20 min

Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια με τη μέθοδο που θα βρείτε στις Μαγειρικές Συμβουλές: Πώς φτιάχνω σπιτικό μούστο.

Ingridients
  • 700 γρ. μούστος
  • 90 γρ. νισεστές
  • 60 γρ. νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • μπόλικο σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • κανέλα, σε σκόνη
  • καρυδόψιχα, κοπανισμένη (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Ρίχνω το μούστο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τον ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζω το νισεστέ και το νερό και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα), μέχρι ο νισεστές να διαλυθεί καλά.
  • Step 2 Αδειάζω το μείγμα του νισεστέ στην κατσαρόλα με το μούστο που βράζει και ανακατεύω αμέσως και με έντονες κινήσεις, με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.
  • Step 3 Συνεχίζω το βράσιμο, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε 6 μέτρια μπολάκια. Το αφήνω να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με σουσάμι, κανέλα και, αν θέλω, καρυδόψιχα.

Related Posts

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια.

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ… Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ… Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ

Ο τρύγος ξεκίνησε και ο μούστος ρέει άφθονος στα βαρέλια. Ευκαιρία να φτιάξουμε το απόλυτο γλύκισμα της εποχής. Σας έχω τις 5 καλύτερες συνταγές για να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσταλευριά. Μουσταλευριά… Η κλασσική Μουσταλευριά με σιμιγδάλι Μουσταλευριά με πετιμέζι Μπισκοτένια μουσταλευριά Μουσταλευριά με πετιμέζι […]