Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

: 6
: 5 min
: 20 min

Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.

Ingridients
  • 1.200 γρ. μούστος
  • 80 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (ή φιλέ αμυγδάλου ή καρυδόψιχα), χονδροσπασμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • κανέλα, σε σκόνη
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζω το μούστο και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα για να διαλυθούν τυχόν μικροί σβώλοι και μεταφέρω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
  • Step 2 Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα. Μαγειρεύω το μείγμα για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε, προσθέτω τα ασπρισμένα αμύγδαλα (ή το φιλέ αμυγδάλου ή την καρυδόψιχα) και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι η μουσταλευριά να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  • Step 3 Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 4 Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τη μουσταλευριά σε πιάτα ή μπολάκια και την αφήνω να κρυώσει καλά. Πασπαλίζω με σουσάμι και κανέλα και σερβίρω.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Σε περιόδους δίαιτας, συνήθως, αποφεύγουμε κάποια τρόφιμα που έχουν αρκετές θερμίδες. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν σημαίνει ότι μας κάνουν κακό. Αντιθέτως θα έλεγα, μας κάνουν καλό… Απλά πρέπει να δίνουμε προσοχή στην ποσότητα. Παν μέτρον άριστον, δηλαδή! Η μαύρη σοκολάτα Το ξέρουμε όλοι, ότι σε […]

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.



Subscribe