Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

: 6
: 5 min
: 20 min

Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.

Υλικά
  • 1.200 γρ. μούστος
  • 80 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (ή φιλέ αμυγδάλου ή καρυδόψιχα), χονδροσπασμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • κανέλα, σε σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζω το μούστο και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα για να διαλυθούν τυχόν μικροί σβώλοι και μεταφέρω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα. Μαγειρεύω το μείγμα για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε, προσθέτω τα ασπρισμένα αμύγδαλα (ή το φιλέ αμυγδάλου ή την καρυδόψιχα) και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι η μουσταλευριά να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  • Βήμα 3 Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τη μουσταλευριά σε πιάτα ή μπολάκια και την αφήνω να κρυώσει καλά. Πασπαλίζω με σουσάμι και κανέλα και σερβίρω.