Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 4-6
: 5 min
: 20 min

Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα.

Ingridients
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 1.200 γρ. νερό
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα (θα τη βρείτε στα περισσότερα φυτώρια)
  • Για το σερβίρισμα
  • κανέλα, σε σκόνη
  • σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοσπασμένη
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.
  • Step 2 Αδειάζω τα δύο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η μουσταλευριά να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.
  • Step 3 Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω τη μουσταλευριά σε 4 – 6 ρηχά πιάτα. Την αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω κάθε μερίδα με το σουσάμι, την κανέλα και τα καρύδια.

Related Posts

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]

Χοροστάσι… Το ονειρεμένο αρχοντικό της Χαλκιδικής

Χοροστάσι… Το ονειρεμένο αρχοντικό της Χαλκιδικής

Την τελευταία φορά που πήγα στη Χαλκιδική – στις αρχές του Φθινοπώρου – μία νέα έκπληξη με περίμενε στην πανέμορφη Αρναία και την έλεγαν «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ». Και – με το δίκιο σας – θα αναρωτιέστε: τι είναι, Ντίνα, «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ»; «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» φίλες και φίλοι […]