Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
           
: 2 hr

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι η κρέμα αυτή έχει ελάχιστη ζάχαρη και όλη τη γλύκα της την χρωστάει στον χαλβά. Γίνεται πολύ γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Ingridients
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης, ελαφριά ή εντελώς άπαχη (0% λιπαρά)
  • 200 γρ. χαλβάς του μπακάλη, βανίλια, θρυμματισμένος
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (στους καταψύκτες των περισσότερων μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή φρέσκα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί (δηλαδή να σχηματίζονται κορυφές που να στέκονται).
  • Step 2 Δουλεύω στο μπλέντερ τον κομματιασμένο χαλβά με τις φέτες μπανάνας και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές, μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην χαθεί ο αέρας της και ξεφουσκώσει. Μοιράζω το μείγμα σε 4 – 6 γυάλινα ποτήρια, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4 και τα βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Step 3 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη άχνη και τα αφήνω να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά. Συμπληρώνω με το μείγμα αυτό τις μους, γεμίζοντας τα ποτήρια μέχρι επάνω και σερβίρω.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.



Subscribe