destination taste!

ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 40 min
           
: 3 hr

Φίνα, αέρινη υφή και μεστή γεύση από χωριάτικο κατίκι και ξερά σύκα. Το εντυπωσιακότερο πρώτο πιάτο του μπουφέ είναι εδώ!

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα, πολύ ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο παρθένο έξτρα
  • 300 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • τα φύλλα από 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ. συνολικά)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
  • 3 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
Instructions
  • Step 1 Μουσκεύω τα σύκα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζω πολύ καλά και πετάω το νερό.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το κατίκι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο. Προσθέτω τα στραγγισμένα σύκα και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 4 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να πάρει βράση. Στύβω καλά με τα χέρια μου τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τελείως. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο κόλιανδρο. Ανακατεύω ξανά.
  • Step 5 Παίρνω μεγάλα ανοιχτά ποτήρια και γεμίζω μέχρι επάνω με μους. Βάζω στο ψυγείο για 2 -3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η μους.
  • Step 6 Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω κάθε ποτήρι με κακάο και φιστίκια.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]



Subscribe