Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

μους σοκολάτας

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ... Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

: 4-6
: 15 min
           
: 24 hr
Ingridients
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας ( τουλάχιστον 52% κακάο)
  • 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 20 γρ. βούτυρο lurpak
  • 3 ολόκληρα αυγά ολόφρεσκα και βιολογικά κατά προτίμηση
  • 150 γρ. ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Ψιλοκόβω τη σοκολάτα σε καθαρή επιφάνεια και μετά την μεταφέρω σε βαθύ μπολ.Ζεσταίνω καλά σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το γάλα.Αδειάζω το καυτό μίγμα της κρέμας γάλακτος στη ψιλοτριμμένη σοκολάτα.Ανακατεύω καλά με αυγοδάρτη να λιώσει η σοκολάτα. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτω στο λιωμένο μίγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη.
  • Step 2 Ξεχωρίζω τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα.
  • Step 3 Μεταφέρω το 1/5 από το μίγμα της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω ζωηρά. Κατόπιν μεταφέρω το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα της μαρέγκας και ανακατεύω μαλακά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με κυκλικές και απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]