destination taste!

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 4-6
: 30 min
           
: 3 hr

Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Ingridients
  • Για τη μους
  • 200 γρ. τυρί ανεβατό
  • 25 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Για το κονφί παντζαριών
  • 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
Instructions
  • Step 1 Για τη μους: Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια αφράτη και λεία μους. Τη μεταφέρω σε μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  • Step 2 Για το κονφί: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη ρίγανη και τα μπαστουνάκια παντζαριών και τα βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).
  • Step 3 Για το σερβίρισμα: Στραγγίζω τα μπαστουνάκια και τα μοιράζω σε 4 – 6 φαρδιά ποτήρια σαμπάνιας ή σε χαμηλά ποτήρια του ουίσκι. Στη συνέχεια τα γεμίζω με τη μους και σερβίρω.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 2 ετών μεγαλώνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά έχουν μικρό στομάχι και δεν μπορούν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού σε ένα γεύμα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. […]

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ένα διαφορετικό τιραμισού που έχει την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού αλλά και την δυνατή γεύση της σοκολάτας. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!



Subscribe