Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 4-6
: 30 min
           
: 3 hr

Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Ingridients
  • Για τη μους
  • 200 γρ. τυρί ανεβατό
  • 25 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Για το κονφί παντζαριών
  • 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
Instructions
  • Step 1 Για τη μους: Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια αφράτη και λεία μους. Τη μεταφέρω σε μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  • Step 2 Για το κονφί: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη ρίγανη και τα μπαστουνάκια παντζαριών και τα βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).
  • Step 3 Για το σερβίρισμα: Στραγγίζω τα μπαστουνάκια και τα μοιράζω σε 4 – 6 φαρδιά ποτήρια σαμπάνιας ή σε χαμηλά ποτήρια του ουίσκι. Στη συνέχεια τα γεμίζω με τη μους και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ

Τα μούσμουλα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά είναι πεντανόστιμα και την Άνοιξη τα βρίσκουμε σε όλους τους πάγκους της λαϊκής. Είναι οικονομικά και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αγαπήσετε όταν τα δοκιμάσετε!

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Αυτή η βελούδινη γεύση της δροσιάς μπορεί γίνει ο καλύτερος επίλογος για κάθε γεύμα. Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα.