Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

: 6
: 15 min
: 1 hr 30 min

Θα σας πρότεινα, σ’ αυτό το κοκκινιστό να προσθέσετε 1 κλαδάκι αρμπαρόριζας που του δίνει ωραίο άρωμα και δένει καταπληκτικά με το πουρέ, δοκιμάστε το!

Ingridients
  • 1½ κιλό μοσχάρι κιλότο ή στρογγυλό ή ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 4 ντομάτες, περασμένες στο τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml πετιμέζι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • 1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα πιπέρια, τριμμένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • Αλάτι
  • Για τον πουρέ
  • 800 γρ. πατάτες
  • 800 γρ κυδώνια
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Αλάτι, ανάμεικτα πιπέρια, τριμμένα
Instructions
  • Step 1 Βάζω το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα να κάψει καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και το θωρακίζω για 4 -5 λεπτά. Βγάζω το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω τα κρεμμύδια. Σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτω το σκόρδο και τα μπαχάρια. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω καυτό νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα υλικά και την αρμπαρόριζα.
  • Step 2 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη μισή ποσότητα πετιμέζι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτω το μίγμα στο φαγητό που βράζει. Αλατίζω και αφήνω το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσει για 1½ ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο πετιμέζι. Σερβίρω στα πιάτα πουρέ πατάτας-κυδώνια και μοιράζω το μοσχαράκι με τη σαλτσούλα του.
  • Step 3 Για τον πουρέ: Τον ετοιμάζω ενώ μαγειρεύετε το μοσχαράκι. Ψήνω τις πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 4 Καθαρίζω τα κυδώνια τα κόβω σε κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Βάζω το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τα κυδώνια. Τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω 1½ φλιτζάνι από το ζωμό και σουρώνω τα κυδώνια.
  • Step 5 Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις πολτοποιώ μαζί με τα κυδώνια με τον μύλο λαχανικών. Προσθέτω το 1 φλιτζάνι από το ζωμό που κράτησα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αλατοπίπερο. Αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, προσθέτω λίγο ζεστό ζωμό ακόμη.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]