Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4-6
: 15 min
: 15 min

Πιάτο γρήγορο και εύκολο που δεν θα μας κλείσει όλη ημέρα στην κουζίνα αλλά παράλληλα νόστιμο, κομψό και ιδιαίτερο. Στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία πωλούνται ήδη κομμένες εσκαλόπ (για σνίτσελ), διαφορετικά ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ.

Ingridients
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού σποράκια γλυκάνισου, ελαφρώς κοπανισμένα στο γουδί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 800 γρ. μοσχαρίσιες εσκαλόπ (λεπτά φιλετάκια), από κιλότο ή τρανς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει σε φέτες πάχους 1/2 εκ.), τις οποίες κόβουμε στη συνέχεια σε φαρδιές λωρίδες
  • 30 - 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
  • 400 ml ζωμός κοτόπουλου (ή νερό)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μέτριο μπολ βάζω το μπαχάρι, τα σποράκια γλυκάνισου, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύω. Προσθέτω τις λωρίδες του κρέατος και τις ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να καλυφθούν με τα υλικά.
  • Step 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τις λωρίδες κρέατος, δυναμώνω καλά τη φωτιά και τις τηγανίζω για 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνω με τη μπίρα (προσεκτικά γιατί αφρίζει), ανακατεύω και ρίχνω το ζωμό (ή το νερό).
  • Step 3 Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 12 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
  • Step 4 Στο μεταξύ, ανακατεύω σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το κορν φλάουρ και τον άνηθο.
  • Step 5 Οταν περάσει το 12λεπτο μαγείρεμα, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και την ανακινώ προσεκτικά για να απλωθεί παντού. Μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  • Step 6 Σερβίρω τα φιλετάκια αμέσως, μαζί με τη σάλτσα τους.


Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]