Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

: 4
: 20 min
: 5 min
           
: 2 hr

Διαλέξτε ένα άπαχο, καθαρό κομμάτι ψαχνού για τη συνταγή αυτή, όπως φιλέτο ή κιλότο ή ακόμα και νουά. Απαραίτητη προϋπόθεση το τηγάνισμα σε πολύ δυνατή φωτιά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κρέας «βράσει» αντί να τηγανιστεί.

Ingridients
  • 700 γρ. μοσχαρίσιες εσκαλόπ (ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει λεπτές φέτες από κιλότο ή φιλέτο, πάχους περίπου 1½ εκ.)
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 ml ζωμός κρέατος ή κότας
  • 2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • Για τις μπαλίτσες τυριού
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης (ή κουκουνάρια), ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ψιλοκοπανισμένα
  • αλάτι
Instructions
  • Step 1 Για τις μπαλίτσες τυριού
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ρίχνω λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Step 3 Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού. Βάζω σε ένα πιάτο τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανάμεικτες, και σε ένα άλλο πιάτο τα κοπανισμένα κουκουνάρια. Κυλάω τις μισές μπαλίτσες τυριού στις πιπεριές και τις άλλες μισές στα κουκουνάρια και τις βάζω όλες σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν. Τις αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα σκαλοπίνια.
  • Step 4 Για τα σκαλοπίνια
  • Step 5 Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω τις εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ. Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού. Για καλύτερο αποτέλεσμα τις ετοιμάζω σε δύο δόσεις, αφού έτσι κι αλλιώς ετοιμάζονται σε ελάχιστα λεπτά. Τις χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και ετοιμάζω το καθένα ξεχωριστά.
  • Step 6 Βάζω το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει. Ρίχνω τις μισές λωρίδες κρέατος και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το μισό ζωμό και τον μισό πελτέ και ανακατεύω. Αφήνω το υγρό να βράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τη σάλτσα του σε μια πιατέλα.
  • Step 7 Σκουπίζω πολύ καλά το τηγάνι και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κρέατος και, φυσικά, με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, ζωμός και πελτές).
  • Step 8 Σερβίρω τις εσκαλόπ ζεστές και συνοδεύω με τις πικάντικες τυρομπαλίτσες.

Related Posts