Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON

: 4-6
: 40 min
: 3 hr

Διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.

Ingridients
  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα ή κυλότο, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον σε φέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 500 γρ. ασπρομανίταρα, μικρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το μπουκέ γκαρνί
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 4 γαρύφαλλα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C.
  • Step 2 Πλένω το κρέας το σκουπίζω καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Step 3 Βάζω σε ένα τουλουπάνι ή σε τούλι τα υλικά για το μπουκέ και τα δένω καλά με ένα σπαγκάκι.
  • Step 4 Βάζω μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα που μπορεί να μπει και στο φούρνο ή μια γάστρα, επάνω στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία και το αφήνω να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζω το μπέικον από την κατσαρόλα και το αφήνω σε ένα πιάτο.
  • Step 5 Ρίχνω στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω τα κοκκάρια. Τα σοτάρω καλά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτω πάλι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω τα μανιτάρια. Τα αφήνω να πάρουν χρώμα και τα βγάζω και αυτά με την τρυπητή κουτάλα.
  • Step 6 Τέλος, προσθέτω άλλο λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω το κρέας σε μονή στρώση και το ροδίζω καλά σε όλες τις μεριές. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω στην κατσαρόλα το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κοκκάρια. Πασπαλίζω με το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το κρασί, τον ζωμό και τον πελτέ ανακατεύω, αλατοπιπερώνω και σκεπάζω καλά την κατσαρόλα ή την γάστρα.
  • Step 7 Βάζω το σκεύος στον φούρνο και ψήνω για 3 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά. Βγάζω το σκεύος από την κουζίνα και το αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Step 8 Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]