Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

: 4
: 20 min
: 15 min
Ingridients
  • 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο lurpak
  • 600 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω λίγες φέτες του κρέατος σε μονή στρώση και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζω την πρώτη δόση και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σοτάρω όλα τα φιλετάκια. Τα βγάζω σε ένα σκεύος και τα διατηρώ ζεστά.
  • Step 2 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 6-7 λεπτά, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμμένα κομμάτια κρέατος. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον πελτέ και την μουστάρδα.
  • Step 3 Επαναφέρω το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτω το ζωμό κρέατος και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω απαλά το μοσχαράκι στρογγανόφ και αφήνω να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Step 4 Σερβίρω αμέσως με πουρέ πατάτας.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]