Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES

: 4
: 20 min
: 40 min

Το γουκ είναι ένα σκεύος που μοιάζει με τηγάνι. Ο κοίλος πυθμένας του έχει την ιδιότητα να κατανέμει ισομερώς την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σκεύος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να τηγανίζουμε ομοιόμορφα, γρήγορα αλλά το σημαντικότερο, με λίγη λιπαρή ουσία.

Ingridients
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 4 μοσχαρίσια σνίτσελ (με αυτό το όνομα θα τα ζητήσετε από τον κρεοπώλη), κομμένα σε λεπτές λωρίδες του 1 εκ.
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγωνίως σε μέτριες φέτες
  • 6 - 8 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λωρίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 100 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο (ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ή 2 ωμές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. noodles ρυζιού (θα τα βρείτε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, είτε στο ράφι με τα ζυμαρικά είτε στο ράφι με τα ανατολίτικα προϊόντα)
Instructions
  • Step 1 Σε ένα γουόκ (ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας και να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Στη διάρκεια του σοταρίσματος ανακατεύω ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τις λωρίδες από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε ένα μπολ.
  • Step 2 Ρίχνω στο γουόκ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, πάντα σε δυνατή φωτιά, σοτάρω μαζί τις πιπεριές Φλωρίνης και κέρατο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  • Step 3 Σβήνω με το ζωμό λαχανικών. Μόλις ο ζωμός πάρει μια βράση ξαναρίχνω τις λωρίδες του κρέατος, προσθέτω 1 φλιτζάνι (200 ml) ζεστό νερό, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Step 4 Στο μεταξύ, μαγειρεύω τα noodles ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνω και, όταν περάσουν τα 20 λεπτά μαγειρέματος του κρέατος, τα ρίχνω στο σκεύος με το φαγητό.
  • Step 5 Μαγειρεύω για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

CROQUE ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

CROQUE ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Ένα πρωτότυπο γλυκό τοστ που θα λατρέψουν τα παιδιά και πάνω από όλα θα το φτιάξουν μόνοι τους.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι μια τεχνική που μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κάποιο συστατικό ή φαγητό. Χάρη σε αυτή τη τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε ευαίσθητα τρόφιμα που χρειάζονται πιο πολύ προσοχή, όπως η σοκολάτα ή ακόμα και το […]