Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

: 4
: 15 min
: 2 hr

Φανείτε γενναιόδωροι με τα καρύδια και ρίξτε άφοβα ακόμα και περισσότερη ποσότητα, αν έχετε.

Ingridients
  • 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια των 3 - 4 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. καρυδόψιχα, ακοπάνιστη
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 5 κεδροκούκουτσα (τα βρίσκουμε στα μπαχαράδικα αλλά και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω.
  • Step 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Step 3 Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και να κολλήσει το αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω τακτικά.
  • Step 4 Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, τα καρύδια, τους σπόρους πιπεριού, τα κεδροκούκουτσα, την κανέλα, τη δάφνη και αλάτι και ανακατεύω.
  • Step 5 Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε τα κομμάτια του κρέατος να καλυφθούν κατά τα 3/4 και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα αλευριού και να ενωθούν με σάλτσα. Αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1½ ώρα (ή περισσότερο, αν χρειαστεί), μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μελώσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ωστόσο, το υπολογίζω από την αρχή και να αποφύγω με την προσθήκη, να χαθεί η «κρασάτη» γεύση του φαγητού.
  • Step 6 Μόλις δοκιμάσω το κρέας και δω ότι έχει μαλακώσει, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζω το μοσχαράκι σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό. Αφαιρώ την κανέλα, τη δάφνη και τα κεδροκούκουτσα από την κατσαρόλα και πολτοποιώ την σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Επαναφέρω το κρέας και ανακατεύω.
  • Step 7 Το σερβίρω ζεστό, με μπόλικη σάλτσα και το συνοδεύω με πατάτες κρασάτες ή πιλάφι.


Related Posts

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]