Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μοσχαράκι με σύκα

Μοσχαράκι με σύκα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 45΄ περίπου 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό μοσχαράκι από ελιά ή κιλότο, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα κομμένα στη μέση
  • 1 συσκευασία ζωμό βοδινού
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για 1 – 2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει απαλά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μονή στρώση. Τα αφήνω για 2 – 3 λεπτά να ροδίσουν από την κάτω πλευρά, μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα, και τα γυρίζω από την άλλη μεριά. Μόλις ροδίσουν και από αυτή την πλευρά τα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνω να ροδίσουν παντού και ομοιόμορφα για 1 – 2 λεπτά ακόμα.
Τα κάνω λίγο στην άκρη της κατσαρόλας και προσθέτω το κρεμμύδι σοτάροντάς το για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Ρίχνω τον πελτέ και ανακατεύω.
Προσθέτω το μπαχάρι, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι και σβήνω με το κονιάκ.
Μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτω τον ζωμό βοδινού και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το μοσχαράκι. Ρίχνω τα σύκα και σκεπάζω την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βγάζω το καπάκι και πασπαλίζω με τον ξερό κόλιανδρο.
Σερβίρω το μοσχαράκι επάνω σε βρασμένα σιουφιχτά, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Related Posts

Επιλέξτε κοτόπουλο ταϊσμένο με 100% φυτικές τροφές

Επιλέξτε κοτόπουλο ταϊσμένο με 100% φυτικές τροφές

Το κοτόπουλο  αποτελεί ένα τρόφιμο με πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, μιας και απορροφώνται σε καλύτερο ποσοστό συγκριτικά με τις φυτικές πρωτεΐνες. Επιπλέον, το κοτόπουλο έχει μικρότερο ποσοστό κορεσμένων «κακών λιπαρών» σε σχέση με το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό). Ειδικότερα, το στήθος κοτόπουλου […]

Κοτόπουλο και Aθλητική διατροφή

Κοτόπουλο και Aθλητική διατροφή

Η αθλητική διατροφή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη ζωή ενός αθλητή, καθώς βοηθά να διατηρείται το σώμα σε καλή κατάσταση πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της άσκησης, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση. Για τον λόγο, διερευνώνται διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για τη […]