Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μοσχαράκι λεμονάτο (στη χύτρα)

Μοσχαράκι λεμονάτο (στη χύτρα)
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά (ολόκληρο σε διχτάκι)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλες φέτες
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε μεγάλες φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε ½ φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
  • χυμός και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
  • 1 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • αλάτι
Αλατίζω το νουά και το πασπαλίζω γενναιόδωρα με το πορτοκαλοπίπερο.
Ζεσταίνω στη χύτρα το ελαιόλαδο και σωτάρω από όλες τις πλευρές το νουά μέχρι να πάρει χρώμα. Το αποσύρω από τη κατσαρόλα μόλις ροδίσει και το κρατάω στην άκρη.
Ρίχνω στη χύτρα το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω στη χύτρα το ρολό και σβήνω με το κρασί. Αφήνω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτω στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνω τη χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και μαγειρεύω για 30 λεπτά.
Ανοίγω τη χύτρα, βγάζω το κρέας και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων. Σε δυνατή φωτιά αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και πολτοποιώ τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
Βγάζω το νουά αφαιρώ το δίχτυ και το κόβω σε λεπτές φέτες. Περιχύνω τη σάλτσα πάνω από το νουά και πασπαλίζω με λίγο πορτοκαλοπίπερο.

Related Posts

CROQUE ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

CROQUE ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Ένα πρωτότυπο γλυκό τοστ που θα λατρέψουν τα παιδιά και πάνω από όλα θα το φτιάξουν μόνοι τους.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

Το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι μια τεχνική που μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κάποιο συστατικό ή φαγητό. Χάρη σε αυτή τη τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε ευαίσθητα τρόφιμα που χρειάζονται πιο πολύ προσοχή, όπως η σοκολάτα ή ακόμα και το […]