Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

: 4-6
: 10 min
: 2 hr
           
: 30 min

Φαγάκι οικογενειακό, κυριακάτικο, χορταστικό και υπέροχο. Με τις τελευταίες γλυκές και αφράτες, ψωμωμένες μελιτζάνες, γίνεται τελειο!

Ingridients
  • 6 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό μοσχάρι από κιλότο ή σπάλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια-μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πλατύφυλλος βασιλικός ή δυόσμος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Ρίχνω τα κομμάτια της μελιτζάνας σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τις αλατίζω καλά, ανακατεύω και τις αφήνω εκεί για 30 λεπτά, για να αποβάλλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένω, τις σκουπίζω πολύ καλά και τις αφήνω κατά μέρος, μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει καλά, βάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μονή στρώση. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά για 3 – 4 λεπτά από την κάτω πλευρά, μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα και στη συνέχεια τα γυρίζω και, με τον ίδιο τρόπο, τα ροδίζω και από την άλλη πλευρά.
  • Step 3 Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνω και το σκόρδο και το σοτάρω γι 1 λεπτό. Σβήνω με τις τριμμένες ντομάτες, ρίχνω και τον πελτέ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω νερό ώστε να καλύψει το κρέας, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα μπαχάρια και την καστανή ζάχαρη.
  • Step 4 Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα, μέχρι το κρέας σχεδόν να μαλακώσει.
  • Step 5 Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κομμάτια μελιτζάνας, σε δόσεις, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς αλλά ομοιόμορφα. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 6 Μόλις περάσει η 1 ώρα μαγειρέματος του κρέατος, βάζω τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα, επάνω στο κρέας, και μαγειρεύω για 30 λεπτά, χωρίς να ανακατέψω, απλώς ανακινώ την κατσαρόλα τακτικά.
  • Step 7 Λίγο πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω και το βασιλικό ή το δυόσμο (αν τα χρησιμοποιήσω) και σερβίρω.


Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]