Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 12-14
: 30 min
: 15 min
           
: 1 hr

Ανάλαφρη μους που συνδυάζεται με βουτυράτη και τραγανή, σοκολατένια βάση. Αν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλη διάσταση χρησιμοποιώντας μια ταρτιέρα 20-22 εκ.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. κακάο άγλυκο
  • 225 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τις ταρτιέρες
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την μους
  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού ζελατίνη σκόνη
  • 120 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκες φράουλες
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια, χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Σταματάω το μίξερ, φτιάχνω μια μπάλα ζύμης και την τυλίγω με μεμβράνη. Την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελάχιστα 12 μίνι ταρτιέρες ή 6 μεσαίες ή 1 μεγάλη διαμέτρου 20-22 εκ.
  • Step 3 Ανοίγω το φύλλο με τον πλάστη και κόβω κύκλους ζύμης. Τους μεταφέρω στις θήκες καλύπτοντας την βάση και τα πλαϊνά. Μεταφέρω τα ταρτάκια σε ένα ταψί και ψήνω για 15 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Step 4 Για την μους: Bάζω τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρω τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, πασπαλίζω τη ζελατίνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Step 5 Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Αφρατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα και το προσθέτω στην σαντιγί. Ανακατεύω για να ενωθούν καλά και προσθέτω τον κρύο πουρέ φράουλας. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζω τα ταρτάκια και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
  • Step 6 Στολίζω με φράουλες και σερβίρω.