Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ

: 5
: 20 min
: 20 min
           
: 3 hr

Δροσερό και γιορτινό γλύκισμα με απαλή κρέμα και μοναδικά, τραγανά φύλλα σφολιάτας. Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα.

Ingridients
  • 2 φύλλα σφολιάτας «ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ»
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 400 γρ. σμέουρα ή φράουλες
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Ξεδιπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το απλώνω στον πάγκο της κουζίνας χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που είναι τυλιγμένο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το φύλλο στη μέση (από την στενή πλευρά) για να δημιουργηθούν 2 λωρίδες. Κόβω την κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια. Έτσι δημιουργούνται 8 τετράγωνα κομμάτια ζύμης. Μεταφέρω τα κομμάτια μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα. Με ένα πηρούνι, τρυπάω σε αρκετά σημεία τα τετράγωνα της ζύμης για να μη φουσκώσουν. Αλείφω τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Σκεπάζω τα φύλλα με επιφάνεια σιλικόνης (ειδική για φούρνο) ή με μια σχάρα φούρνου, -για να μην φουσκώσει πολύ η σφολιάτα – και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Step 3 Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Step 4 Βγάζω τα ψημένα φύλλα και τα αφήνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • Step 5 Για την κρέμα: Βάζω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω την μισή φυτική σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω απαλά. Χαράζω με ένα κοφτερό μαχαιράκι το μπαστουνάκι βανίλιας, το ανοίγω και ξύνω με το μαχαίρι τα σποράκια. Τα βάζω στην κρέμα που έχω ετοιμάσει και ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω τη κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • Step 6 Για το σερβίρισμα: Βάζω ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και βάζω πάνω με το κορνέ μικρές ροζέτες κρέμας. Συνεχίζω με σμέουρα που τα στερεώνω προσεκτικά πάνω στη κρέμα. Σκεπάζω με ένα ακόμη ψημένο φύλλο σφολιάτας και απλώνω ακόμη μια δόση κρέμα πάλι σε ροζέτες.
  • Step 7 Τρίβω το τελευταίο ψημένο φύλλο με τα χέρια μου και σκορπίζω τα ψίχουλα επάνω στα μιλφέιγ. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με σμέουρα.
  • Step 8 Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μιλφέιγ.

Related Posts

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.

Τα μαγικά ταξίδια στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou συνεχίζονται…

Τα μαγικά ταξίδια στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou συνεχίζονται…

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου Απίστευτη επιτυχία είχε το σεμινάριο με θέμα τα burger. Πολλοί νέοι φίλοι, που αγαπούν το συγκεκριμένο είδος, ήταν εκεί και έμαθαν πως να φτιάχνουν τα καλύτερα μπέργκερ με βοδινό, κοτόπουλο και ανάμεικτο κιμά. Τα προϊόντα της Jukeros ταίριαζαν απίστευτα με τις γεύσεις […]