Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

μηλόπιτα με ρολάκια

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

: 6-8
: 30 min
: 1 hr

Μια μηλόπιτα διαφορετική απ’ όσες γνωρίζετε. Τα ρολάκια σφολιάτας αλλά και η κανέλα με τα μπισκότα δίνουν τραγανή υφή και απίστευτη γεύση.

Ingridients
  • Για τη ζύμη:
  • 4 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 40 γρ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 100 γρ. μπισκότα βρώμης με cranberries ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 180 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
  • Για το σερβίρισμα:
  • 200 γρ. επιδόρπιο γάλακτος ARLA PROTEIN NATURAL
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Βουτυρώνω μια βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
  • Step 2 Γέμιση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Βάζω τα μήλα σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζω με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα από το μείγμα των μπισκότων. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Για την μηλόπιτα με ρολάκια: Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας με την μακριά πλευρά προς το μέρος μου. Αλείφω με λίγο βούτυρο και πασπαλίζω με αρκετό μείγμα μπισκότου. Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγω σε σφιχτό ρολό και το βάζω στο ψυγείο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τα αφήνω για 10 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Step 4 Βγάζω τα 2 ρολά σφολιάτας από το ψυγείο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε ένα σε 20 στρογγυλά κομμάτια. Στρώνω τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζω με ένα δεύτερο χαρτί και με την βοήθεια του πλάστη, πιέζω για να ενωθούν μεταξύ τους και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο στρογγυλό φύλλο.
  • Step 5 Μεταφέρω το πρώτο φύλλο στην ταρτιέρα καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζω τη γέμιση και ισιώνω για να είναι παντού ισόπαχη.
  • Step 6 Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα άλλα δύο φύλλα σφολιάτας (κόβω σε ρολάκια, τα στρώνω και τα πιέζω να ενωθούν). Στρώνω το φύλλο στην ταρτιέρα καλύπτοντας την γέμιση και αλείφω με χτυπημένο αυγό. Ψήνω για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.