Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

Ingridients
  • Για την κρέμα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το κέικ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Για την επιφάνεια
  • 1 μήλο, πλυμμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 100 ml πετιμέζι
Instructions
  • Step 1 Για την επιφάνεια: Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι. Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας.
  • Step 2 Για την κρέμα: Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Step 3 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά. Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα.
  • Step 4 Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. (ή παραλληλόγραμμο 18×24 εκ.) Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα. Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας. Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι. Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.