Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΕ…ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ!

ΜΕ…ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ!

ΜερμιΖΕλι, Πυθαγόρειο – Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020, ώρα 19:00

Ο Παντελής Βούρος, ο Καλύμνιος μάγειρας που ξεχώρισε με την προσωπικότητα και τις ικανότητές του στο Master Chef και το αστέρι της Κω που γεννήθηκε στην Κάλυμνο, ο σεμνός και ταλαντούχος chef Δημήτρης Κουλιάς, έρχονται στο Πυθαγόρειο και στο εστιατόριο ΜερμιΖΕλι για να συμπράξουν μαγειρικά με την εμπνευσμένη Αλεξάνδρα Μαγκλή!

Υπόσχονται ένα «ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ» έξι πιάτων, σε μια γιορτή του έρωτα που δε θα χει όμοια στη Σάμο:
Κανταίφι με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα φράουλα, συνοδευόμενη από ένα ποτήρι Selana.
Πράσινη σαλάτα με τόνο σε κρούστα καμένων μπαχαρικών, λάδι μαϊντανού και παλαιωμένο ξύδι. Στη συνέχεια, γαρίδες με νουντλς  και κρέμα από κόλιανδρο, τζίντζερ και λάιμ. Και τα δύο πιάτα, συνταιριάζουν αρμονικά με ένα ποτήρι «Μοσχάτο Άσπρο» του ΕΟΣ Σάμου.
Για κυρίως πιάτο, στήθος κοτόπουλου sous vide με gravy και πουρέ αρακά. Σε αυτό, ταιριάζουν απολαυστικά οι «Ψηλές Κορφές».

Κι ακολουθούν:
Brownies σοκολάτας με καρότο και κρέμα τυριού, με ένα ποτήρι Samos Anthemis ενώ το «παθιασμένο» επιδόρπιο θα είναι μια panna cotta καρύδας με passion fruit και mango, μαζί με ένα ποτήρι Samos Vin Doux.
Κι επειδή το σαμιώτικο κρασί είναι… έρωτας, στα πλαίσια του εορταστικού αυτού δείπνου ο ΕΟΣ Σάμου είναι χορηγός στο απολαυστικό σμίξιμο διακριτών γεύσεων και ποιοτικών κρασιών!

Η τιμή κατ’ άτομο είναι μόλις 25 ευρώ, χωρίς τα ποτά (με ένα ποτήρι κρασί, κερασμένο από τον ΕΟΣΣ)
Μια σύμπραξη τριών διακεκριμένων μαγείρων  με εκλεκτά υλικά, με…νου και έρωτα, σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στο ερωτεύσιμο κάθε εποχή, νησί της Σάμου!


Related Posts

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα ψωμί διαφορετικό από όσα γνωρίζετε που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ζύμη πίτσας με προζύμι και το ζωμό των παντζαριών να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε τη ζύμη.

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.