Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Με δυναμική και έντονη θαλασσινή ταυτότητα η δεύτερη εβδομάδα τουKOUZINA 2018

Με δυναμική και έντονη θαλασσινή ταυτότητα η δεύτερη εβδομάδα τουKOUZINA 2018

Μεγάλη η συμμετοχή φορέων, εθελοντών και κοινού!

Με φόντο το γαλάζιο των τριών θαλάσσιων κόλπων της Ανατολικής Χαλκιδικής αλλά και των πράσινων βουνών που τους περιβάλουν, η δεύτερη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2018 ήταν αφιερωμένη στη «θαλασσινή κουζίνα» έτσι, ώστε γευστικά να προωθήσει την αντίστοιχη τοπική πρωτογενή παραγωγή και τουριστικά ολόκληρη την αμμώδη ακτογραμμή της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Ντίνα Νικολάου, στο μάθημα μαγειρικής της Ολυμπιάδας

Ένα υπέροχο μενού τεσσάρων πιάτων – δημιουργία του executive chef Βασίλη Τσόντζου του Grand Hotel Palace Thessaloniki και της δημιουργικής ομάδας του Restaurant Akroyiali Oλυμπιάδας – αποτέλεσε πραγματική ωδή στην «αριστοτελική θάλασσα», καταπλήσσοντας τόσο το κοινό, όσο και τους εκπροσώπους Τύπου που το απόλαυσαν. Ο βραβευμένος chef και η ομάδα του «ανακάτεψαν» τα μύδια με τις ζύμες, το ντόπιο κατσικίσιο τυρί με τα κρίταμα, τα θαλασσινά με το γαλατένιο βαρβαριώτικο τραχανά και τα φρούτα του Αριστοτελικού Όρους με το γίδινο γάλα. Οι εμπνευσμένοι συνδυασμοί των προϊόντων και οι μαγειρικές – ζαχαροπλαστικές τεχνικές απογείωσαν τη βραδιά!

Κανελλόνια με Μύδια από τη Δήμητρα Μοσχίδου στην Ολυμπιάδα

Θαλασσινές ανοιξιάτικες χορευτικές βραδιές στην Ουρανούπολη και την Ολυμπιάδα γέμισαν με επισκέπτες τους δρόμους και τα λιμάνια της παράκτιας ζώνης, την ίδια στιγμή που η επικεφαλής chef του KOUZINAΝτίνα Νικολάου παρουσίαζε στην κεντρική προβλήτα της Ολυμπιάδας τρόπους μαγειρικής, προτείνοντας στο κοινό τα ομώνυμα «μύδια» ως πρωταγωνιστή των χρωματιστών πιάτων. Επιπρόσθετα η καταξιωμένηchef, σε συνεργασία με τη Μαρία Αντωνίου και την ομάδα του Restaurant Olympic της Ολυμπιάδας, προετοίμασε μενού εννέα θαλασσινών πιάτων, τα οποία είχαν ως θέμα και βάση την ντόπια ψαροπαραγωγή. Τα «ψαρομεζεδάκια», τα οποία συνταιριάχτηκαν με ντόπιο ζαρζαβάτι, έκλεψαν τη γευστική παράσταση!

Ψάρι με πουρέ μελιτζάνας από τον Πάνο Παπαδόπουλο του Avaton

«Η γιορτή της θάλασσας» στο Στρατώνι ύμνησε κυριολεκτικά τον Ακάνθιο Κόλπο για τα θαλασσινά προϊόντα που απλόχερα προσφέρει στις ντόπιες αγορές. Ψαρικά και άγρια χόρτα από το Αριστοτελικό Όρος ψήθηκαν μαζί, δημιουργώντας απλοϊκά εκρηκτικούς γευστικούς συνδυασμούς, ανακατεύοντας το ιώδιο του Ακάνθιου Κόλπου με βουνίσιες μυρωδιές! Το γραφικό λιμανάκι του χωριού γέμισε με μουσικές και χορούς παιδιών, που με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και την κορυφή του Άθωνα, παρουσίασαν υπέροχες σύγχρονες χορευτικές εκδόσεις του Ζορμπά!
Χιλιάδες ήταν εξάλλου οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, οι οποίοι κατέκλυσαν τα παράλια και νησιωτικά τμήματα της Ανατολικής Χαλκιδικής, ώστε να απολαύσουν αυθεντικά ελληνική θαλασσινή κουζίνα, σε όλο της το γευστικό μεγαλείο.
Αυστριακοί, Έλληνες και Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου κατέγραψαν τα KOUZINA δρώμενα της 2ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας της διοργάνωσης, προκειμένου να προετοιμάσουν άρθρα και αφιερώματα στην περιοχή. Εντυπωσιασμένοι από την αυθεντικότητα του προορισμού, των προϊόντων, των φυσικών τοπίων και της εθελοντικής προσφοράς οι φιλοξενούμενοι υποσχέθηκαν να υμνήσουν τη δύναμη της ανθρώπινης συνοχής, χάρη στην οποία μια ολόκληρη τοπική κοινωνία πέρασε από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια με πραγματικά θεαματικό τρόπο και αποτέλεσμα.
Η επιλογή και αποστολή της ομάδας των Αυστριακών εκπροσώπων Τύπου στην Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Αυστρίας και πληρούσε πολύ υψηλά κριτήρια ποιότητας. Τους επόμενους μήνες τόσο το KOUZINA όσο και ο προορισμός αναμένεται να εμφανισθούν στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας Kronen Zeitung αλλά και στην αστική Die Presse, την ίδια στιγμή που ηγαλλική αποστολή υπόσχεται μεγάλη προωθητική απόδοση στη γαστρονομικά ώριμη χώρα, με αφιερώματα στον οδηγό Gault & Millau αλλά και στην ειδική έντυπη έκδοση με τίτλο Terres de Chefs.
Η επόμενη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στη «μοναστηριακή κουζίνα». Δείτε το πρόγραμμά της εδώ

 


Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Το φαγόπυρο είναι ένα «ψευτοδημητριακό», πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Σε συνδυασμό με το λεπτεπίλεπτο αλεύρι ρυζιού, μας δίνει ένα ζυμαράκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ζυμάρια με σταρένιο αλεύρι.

Φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ: Απολαυστικό και υγιεινό!

Φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ: Απολαυστικό και υγιεινό!

Το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ είναι εδώ για να μας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του σε συνδυασμό με τα χαμηλά λιπαρά. Από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, χωρίς προσμίξεις με άλλα κρέατα και χωρίς γλουτένη αποτελεί το ιδανικό προϊόν για όλες τις ώρες της […]