Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 6
: 15 min

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Ingridients
  • 6 τάκος
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, βρασμένο ολόκληρο
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 2 αβοκάντο
  • 1 μοσχολέμονο
  • 15 ντοματίνια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. σάλτσα mexicana Condito
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 6 φύλλα μαρουλιού, πλυμένα και σκουπισμένα
  • αλάτι & πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνουμε τα tacos σε προθερμασμένο φούρνο για 3 λεπτά.
  • Step 2 Πασπαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο με την πάπρικα, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την σάλτσα μεξικάνα και την μισή κρέμα γάλακτος.
  • Step 3 Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Ραντίζουμε με το μοσχολέμονο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την άλλη μισή κρέμα γάλακτος.
  • Step 4 Τοποθετούμε επάνω στα τακος, από ένα φύλλο μαρούλι, την κρέμα αβοκάντο, την κρέμα με το κοτόπουλο. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα πάπρικα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα αρνάκι, σκέτο λουκούμι… Μπορείτε αντί για γραβιέρα να βάλετε ότι σας αρέσει. Αρκεί να είναι ένα τυρί πικάντικο. Ζητήστε από το χασάπη να σας ξεκοκκαλίσει το κρέας για ρολό χωρίς να αφαιρέσει την πέτσα του.