destination taste!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

: 40-50
: 20 min
: 35 min

Η μπύρα κάνει τα μελομακάρονα τόσο αφράτα και γευστικά που θα σας αρέσουν σίγουρα.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μπύρα
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό, για όλες τις χρήσεις
  • καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • τη φλούδα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με τα χέρι μέχρι να λιώσει (όσο γίνεται) η ζάχαρη. Προσθέτω τη μπύρα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Step 3 Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου ανακατεύοντας με το χέρι μου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ η ζύμη. Απλά αναδεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Step 4 Πλάθω τα μελομακάρονα στο σχήμα και το μέγεθος που θέλω.
  • Step 5 Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και τα ψήνω στους 180°C για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  • Step 6 Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζω το σιρόπι.
  • Step 7 Βάζω τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζω για 3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
  • Step 8 Μόλις βγάλω τη λαμαρίνα από το φούρνο και ρίχνω το σιρόπι ζεστό περιβρέχοντας τα μελομακάρονα. Τα αφήνω για 5 λεπτά και μετά τα γυρίσω για να σιροπιαστούν και από την άλλη μεριά.
  • Step 9 Στολίζω τα μελομακάρονα στην πιατέλα και πασπαλίζω με τα καρύδια.

Related Posts

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στη ζωή, όλα είναι θέμα οργάνωσης και φυσικά, το ίδιο ισχύ και στη κουζίνα! Ένα σωστό και οργανωμένο ντουλάπι με τις σωστές τροφές θα σας σώσει από πολλά, περιττά τσιμπολογήματα. Όλοι ξέρουμε πως το ψυγείο αδειάζει πολύ γρήγορα, ειδικά, όταν έχουμε μεγάλη οικογένεια! Αν λοιπόν, […]

ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Η επιτομή της νοστιμιάς και της δροσιάς! Η ευωδιά των εσπεριδοειδών απογειώνει μια απλή ανάμεικτη σαλάτα. Μην περιοριστείτε στα δεδομένα υλικά: αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας λαχανικά…



Subscribe