destination taste!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)

: 6-8
: 1 hr
           
: 5 hr

Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν αντέχετε τα πικάντικα, βάλτε αρκετό τσίλι. Ταιριάζει απίστευτα.

Ingridients
  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 6 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, με τη φλούδα τους
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ελάχιστο τσίλι, σε σκόνη (προαιρετικά, για όσους το αντέχουν)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (σε φυτώρια)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • χυμός από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες και κόβω την καθεμία στα τέσσερα. Στερεώνω ένα μεταλλικό σουρωτήρι στα χείλη μιας κατσαρόλας, στην οποία έχω ρίξει 1 γεμάτο ποτήρι νερό. Ρίχνω στο σουρωτήρι τις κομμένες μελιτζάνες και τις σκελίδες σκόρδου και σκεπάζω καλά ο σκεύος. Μαγειρεύω τα υλικά στον ατμό για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 2 Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι (αν το χρησιμοποιήσω), το μαϊντανό και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνω και βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Step 3 Μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει και να μείνει με τα υγρά του. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Όταν μαγειρευτούν οι μελιτζάνες τις βγάζω από το σκεύος και τις λιώνω σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι. Ξεφλουδίζω και τις σκελίδες σκόρδου και ρίχνω τη λιωμένη σάρκα τους στο μπολ με τις μελιτζάνες. Μεταφέρω αυτό το μείγμα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και το ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά.
  • Step 5 Μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά και προσθέτω το λάδι, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά και αποσύρω. Μεταφέρω τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μπολ και την αφήνω να κρυώσει καλά. Μετά σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 4 – 5 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα της σαλάτας. Τη σερβίρω κρύα σαν ντιπ ή αλειμμένη σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Related Posts

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για χταπόδι που μοσχοβολάει κρασάκι.

ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Τέλειες πλακόπιτες που μπορείτε να τις σερβίρετε και για πρωινό αλλά και για επιδόρπιο. Μοιάζουν με τις κρητικές σφακιανές πίτες αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.



Subscribe