destination taste!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

: 4
: 30 min
: 10 min

Μεζεδάκι εκλεκτό, ιδανικό για τα τελευταία καλοκαιρινά μας καλέσματα για ουζάκι. Η μεστότητα και η γλύκα της μελιτζάνας αυτή την εποχή δίει όλη τη νοστιμιά στο μεζέ.

Ingridients
  • 4 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι
  • Για την κρέμα φέτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι (ή φρέσκες, ψημένες και ξεφλουδισμένες)
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ελάχιστη ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Αλατίζω τις φέτες μελιτζάνας, και τις απλώνω σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί (ή σε λαμαρίνα φούρνου), στρωμένο με λαδόκολλα. Τις αλείφω και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τις ψήνω για 8 – 10 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις αλατοπιπερώνω και τις πασπαλίζω με τη ρίγανη και το θυμάρι.
  • Step 3 Κρέμα φέτας: Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά (φέτα, γιαούρτι, πιπεριές Φλωρίνης, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, λάδι και ελάχιστο ή καθόλου αλάτι) και τα πολτοποιώ για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά -δεν χρειάζεται να γίνουν λείος πολτός, αρκεί να φτιάξω με ομοιογενή κρέμα. Τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.
  • Step 4 Ρολάκια: Παίρνω τις φέτες της μελιτζάνας και τις απλώνω μία-μία σε ένα ξύλο κοπής. Στην άκρη της καθεμίας βάζω από 1 κουτ. γλυκού κρέμα φέτας και τυλίγω σε σφικτό ρολάκι το οποίο στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.
  • Step 5 Βάζω τα ρολάκια σε μια πιατέλα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και, αν θέλω πασπαλίζω με ελάχιστη ζάχαρη.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.