destination taste!

Μεγάλος διαγωνισμός από το Αρχοντικό Ανυφαντή και το dinanikolaou.gr

Μεγάλος διαγωνισμός από το Αρχοντικό Ανυφαντή και το dinanikolaou.gr

Το dinanikolaou.gr δίνει την ευκαιρία σε ένα ζευγάρι να περάσει ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο στο μοναδικό Αρχοντικό Ανυφαντή στην Δημητσάνα.
Έπειτα από κλήρωση, ο τυχερός θα κερδίσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24 & 25/9/2016) (1 διανυκτέρευση με πρωϊνό) για να απολαύσει την φύση, τη γαλήνη αλλά κυρίως τη μοναδική φιλοξενία του Αρχοντικού Ανυφαντή.
Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό:
1. Κάντε like στη σελίδα του Archontiko Anyfanti στο facebook
2. Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook
3. Kάντε Like και Share (Κοινοποίηση) τη φωτογραφία του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός ισχύει από 9/9/2016 έως και 21/9/2016 (στις 12 τα μεσάνυχτα).
To όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί στο dinanikolaou.gr και στη Facebook Page του στις 22/9/2019.
top
Το Αρχοντικό Ανυφαντή
Το Ξενοδοχείο «Αρχοντικό Ανυφαντή» στεγάζεται στην πρώην οικία Ανυφαντή. Πρόκειται για ένα τυπικό Αρκαδικό αρχοντόσπιτο του 1840 που αποτελεί δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Στο ισόγειο του σπιτιού βρισκόταν το εργαστήριο υφαντουργίας και το πωλητήριο υφασμάτων. Στον υπαίθριο χώρο, στην πίσω αυλή, ήταν το βαφείο, ενώ στο μεσοπάτωμα και στον όροφο ήταν η κατοικία της οικογένειας.
comfort
Τα χρόνια της επανάστασης του 1821, το ισόγειο στην παλαιά οικία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη νίτρου που προμήθευε τους μπαρουξήδες της Δημητσάνας για την παραγωγή μπαρουτιού.
Το κτίριο έχει αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και μετατραπεί σε ξενοδοχείο μετά από μελέτη του αρχιτέκτονα Γιάννη Κίζη. Στοιχεία όπως οι λαξευτοί γωνιόλιθοι, τα φρουριακά παράθυρα, ο θόλος του ισογείου, τα ξύλινα μπαλκόνια και οι ξύλινες οροφές με τα τοπικά σχέδια θα σε μυήσουν στην αρχιτεκτονική της Ορεινής Αρκαδίας. Το κτίριο αποτελεί σημείο αναφοράς της Ζάτουνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
suites
Η περιοχή
Το Ξενοδοχείο Αρχοντικό Ανυφαντή βρίσκεται στο πανέμορφο γραφικό χωριό Ζάτουνα, μια ανάσα από την ιστορική κωμόπολη της Δημητσάνας. Το ορεινό χωριό έχει υψόμετρο 1050 μέτρα και έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα του στο πέρασμα των χρόνων. Εδώ θα νιώσετε σίγουρα την ψυχή σας να γαληνεύει μακριά από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της πόλης.

receptionΒρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού μπορείτε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να απολαύσετε μια βόλτα στην ιστορική Δημητσάνα που απέχει μόνο 4 χιλιόμετρα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στην ιστορική βιβλιοθήκη Δημητσάνας, στον Λούσιο, τον ποταμό που έλουσε με τα νερά του τον νεογέννητο Δία, στα μοναδικά μοναστήρια της περιοχής (Μονή Αιμυαλών, Μονή Προδρόμου, Μονή Φιλοσόφου), στο Μουσείο της Ζάτουνας «Μίκης Θεοδωράκης», στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, στο κρυφό σχολειό, στο σπίτι των Κολοκοτρωναίων στο Λιμποβίσι, στην Στεμνίτσα και στο παραμυθένιο ελατοδάσος. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.
Η Ζάτουνα είναι ο τόπος καταγωγής πολλών προσωπικοτήτων, όπως του ήρωα της επανάστασης & πορθητή του Παλαμηδίου Στάικου Σταϊκόπουλου, του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, των ηθοποιών: Μίμη Φωτόπουλου και Μπεάτας Ασημακοπούλου, ενώ αποτέλεσε τόπο εξορίας του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Εδώ ο μουσικοσυνθέτης εμπνεύστηκε τα έργα του Αρκαδία Ι & ΙΙ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.archontikoanyfanti.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2795 029 202, 6946529470
proino


Subscribe